جو ریزشی بازار طلا و ارز و خودرو موجب شده است دلالها در این بازارها دست به کار شوند و با خبرهای ساختگی و القای جو منفی به بازار مانع از ریزش بیشتر قیمتها شوند، نگرانی اصلی دلالها حرکت نقدینگی بهسمت بورس است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۱۴ آبان) به عدد یک میلیون و ۲۹۰ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته کمتر از یک درصد رشد داشت.
طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، ارزش فروش ۷۴ شرکت معدنی و صنایع معدنی بورسی، در هفت ماه ابتدایی سال جاری با رشد ۳۷ درصدی از ۱۴۹.۴ هزار میلیارد تومان عبور کرد.
یک فعال بازار سرمایه با بیان اینکه برخی منتظر هستند به سرمایه اولیه خود برسند و سپس از بورس خارج شوند، گفت: در صورتی که این اتفاق رخ دهد، پول شناور مجددا به بازارهای مالی دیگر(خودرو، مسکن، طلا و ارز) هدایت میشود و مجدد شاهد افزایش تورم و تقاضا در این بازارها خواهیم بود.
احمد راستینه نماینده مردم «شهرکرد، بن و سامان» در مجلس معتقد است با طرح کمیسیون صنایع مجلس، عرضه کالاها در بورس افزایش می یابد و تعادل به بازارها برمی گردد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه اکنون بازارهای موازی جذابیتی برای سرمایه گذاری ندارند، بنابراین مقصد اصلی برای ورود سرمایه های مردم، بورس است و این بازار تا یک سال آینده به صورت پلهای و مرحلهای رو به افزایش و صعود است.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: براساس پی بینیهای انجام شده روند معاملات بورس در روزهای آینده مثبت ارزیابی میشود و به طور حتم دوباره شاهد رونق در این بازار هستیم.
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اکنون بازار سرمایه ارزان ترین بازار است، گفت: امکان دارد مانند ۶ ماه نخست سال رشد شدیدی نداشته باشیم، اما تا پایان سال در این بازار با رشد خوبی روبرو خواهیم شد.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: متغیرهای تورم و نرخ ارز در سال های اخیر همیشه عاملی برای رشد قیمتها در بازار سرمایه بودند، به همین دلیل در گام نخست رشد صنایع دلاری و بعد از آن روند صعودی کل بازار مورد انتظار است.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: افزایش نرخ دلار ممکن است برای مدتی در بازار تاثیر مثبت داشته باشد اما افزایش بیشتر نرخ دلار ترسی در بازار ایجاد می کند که دیگر نمی تواند تاثیر مثبت در معاملات بورس داشته باشد زیرا ادامه روند افزایش نرخ دلار میتواند نشاندهنده عدم ثبات در مسایل اقتصادی کشور باشد.
در نیمه نخست امسال شاخص بورس ۴۲۸ درصد رشد داشته و ارزش معاملات در این بازر ۸۸۲۷ درصد افزایش یافته است. همچنین معادل ۳۲۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تامین مالی از طریق بازار سرمایه صورت گرفته که با ۵۷۴.۷ درصد رشد مواجه شده است.
کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حالی به بررسی دلایل ریزش بورس پرداخته است که در این گزارش ردی از تحولات بازار پول و سیاستهای پولی و بهعبارت ساده تغییرات گسترده نرخ سود بینبانکی در نیمه اول سال دیده نمیشود.